Bramborové noky s kapustou

 

  • Ingredience (4 porce)
  • 500g brambor varný typ „A“ nebo  s červenou slupkou
    2 žloutky
  • 100 g hladké mouky
    50 g parmezánu
  • 400 g mladé kapusty
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Brambory uvaříme i se slupkou, ještě horké oloupeme, nastrouháme, případně propasírujeme. Pro urychlení vaření můžeme použít tlakovou poklici syncro-clik. Ihned přidáme žloutek, mouku, parmezán, sůl, pepř a rychle zamícháme. Těsto upravíme do tvaru válečku a rozdělíme pomocí vidličky na malé kousky. Ty pak v dlaních vyválíme do tvaru kuličky. Takto připravené noky opatrně  vložíme do vroucí osolené vody a vaříme po dobu 2 – 3 minut, dokud nevyplavou na povrch. Kapustu rozebereme na malé lístky. Uvařené noky okamžitě vhodíme na pánev s kapkou olivového oleje a kapustou, prohřejeme po dobu 30 vteřin a podáváme s olivovým olejem a parmezánem, dochucené čerstvým pepřem a solí..

 

Nutriční hodnota na jednu porci:

Kcal  Bílkoviny  Tuk  Uhlohydráty

330         13         12             43

One thought on “Bramborové noky s kapustou

  1. Opravdu výborné a jednoduché, s poklicí syncro-clik hotovo téměř okamžitě. Moc doporučuji!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *