- Ingredience (4 porce)
- 500g brambor varný typ „A“ nebo s červenou slupkou
2 žloutky - 100 g hladké mouky
50 g parmezánu - 400 g mladé kapusty
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř

POSTUP PŘÍPRAVY
Brambory uvaříme i se slupkou, ještě horké oloupeme, nastrouháme, případně propasírujeme. Pro urychlení vaření můžeme použít tlakovou poklici syncro-clik. Ihned přidáme žloutek, mouku, parmezán, sůl, pepř a rychle zamícháme. Těsto upravíme do tvaru válečku a rozdělíme pomocí vidličky na malé kousky. Ty pak v dlaních vyválíme do tvaru kuličky. Takto připravené noky opatrně vložíme do vroucí osolené vody a vaříme po dobu 2 – 3 minut, dokud nevyplavou na povrch. Kapustu rozebereme na malé lístky. Uvařené noky okamžitě vhodíme na pánev s kapkou olivového oleje a kapustou, prohřejeme po dobu 30 vteřin a podáváme s olivovým olejem a parmezánem, dochucené čerstvým pepřem a solí..
Nutriční hodnota na jednu porci:
Kcal Bílkoviny Tuk Uhlohydráty
330 13 12 43
One thought on “Bramborové noky s kapustou”
Opravdu výborné a jednoduché, s poklicí syncro-clik hotovo téměř okamžitě. Moc doporučuji!