Narozeninový čokoládový Margot dort

 

Ingredience:

Těsto – korpus:

  • 5 vajec
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 1 a ½ lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce Holandského kakaa

Krém:

  • rybízová marmeláda
  • 5 Margot tyčinek velkých
  • 1 kelímek šlehačky

Do krému: maliny a cherry třešně.

Čokoládová poleva: 7 ks čokolády Kaštany Orion.

Zdobení: maliny a čokoládové bonbony Jacquot – mají v každém supermarketu.

Příprava korpusu:

  1. Šlehejte vejce s cukrem: do mísy rozklepněte vejce, zvlášť bílky, zvlášť žloutky, přisypte cukru. Elektrickým šlehačem šlehejte nejdříve žloutky  při střední rychlosti a pak na nejvyšší, abyste získali téměř bílou hmotu ušlehanou do pěny (cukr se úplně rozpustí). Pak vyšlehejte bílky s cukrem. Čím víc vejce ušleháte, tím kypřejší bude výsledné těsto, takže prácineuspěchejte!
  2. Připravte těsto: snižte rychlost elektrického šlehače na střední. Do připravené pěny ze žloutků po lžičkách přidávejte prosátou mouku s práškem do pečiva. Pak postupně přidejte kakao a nakonec přidejte vyšlehané bílky. Troubu předehřejte na 180 °C. Půlku těsta nalijte do menší dortové formy. Dortovou formu vymažte máslem. Lépe se vám těsto oddělí od formy. Pečte na střední mřížce, dokud korpus na povrchu nezpevní.Stejný postup zvolíte při druhém pečení druhé půlky těsta.
  3. Krém: ušlehejte šlehačku, aby byla tuhá, přidejte na jemno nastrouhané 3 ks Margot. To celé smíchejte dohromady.
  1. Postup:
  • Oba vychladlé korpusy rozřízněte. Budete mít tak 4 korpusy.
  • První korpus vezměte a natřete ho marmeládou, pak potřete hotovým krémem z Margot.
  • Zdobte malinami rovnoměrně po celém celé ploše korpusu, přidejte i cherry nakrájené na půlku
  • Stejný postup vrstvení použijte dalších dvou korpusů. Poslední korpus otočte hladkou částí nahoru.
  • Rozehřejte si v nádobě nad párou čokoládu tzn. Kaštany od Orion. Celý korpus pomalu rovnoměrně polívejte po celé ploše korpusu. Manipulujte s korpusem tak, aby čokoláda rovnoměrně stýkala po stranách.
  • Hotový dort dejte mezitím vychladnout do lednice na pár 15 minut.
  • Hotový dort vyndejte z lednice a postupně vrstvěte zbylý krém po stranách dortu. Kolem dokola pak posypte jemně nastrouhanou Margot (dort bude vypadat jako ořechový)
  • Dort ozdobte čokoládovými bonbony Jacquot, maliny a dvěma kousky cherry. To vše lepte opatrně zbylým krémem.

 

 

Hotový dort nechte opět tuhnout v lednici, dokud nedorazí oslavenec.

Jak na čokoládová srdíčka?

  1. Čokoláda z kaštanů vám jistě zbude. Vezměte vánoční formy a dejte je na alobal. Do formiček nalijte rozehřátou čokoládu a nechte tuhnout v lednici.
  2. Lehce se od formiček oddělí. Pak už je jen připevněte krémem na dort.

A teď se můžete těšit, jaký dort sklidí úspěch a oslavu narozenin budete chtít mít co nejčastěji😄

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *