Recept na velikonoční jehněčí

 

Obohaťte letošní velikonoční tabuli lahodným jehněčím a překvapte své milované. Myslíme na vaše zdraví a proto pro vás máme sváteční pokrm připravený zdravým způsobem. Vychutnejte si skutečnou chuť jehněčího a potěšte všechny vaše smysly. Dobrou chuť!

SUROVINY (pro 4 osoby):

nádoby: Z-2850B, Q-2319

– Vykostěné jehněčí – 1kg

– Vejce – 2 kusy

– Sušené meruňky – 200g

– Piniové oříšky – 50g

– Bezlepkový bílý chléb – 200g

– Sušené koření – pepř, tymián

– Mrkev – 4 kusy

– Česnek – 5 stroužků

– Jarní cibulka – 200g

– Čerstvý rozmarýn – 50g

– Cuketa – 300g

– Chřest – 300g

– Dýně – 300g

– Olivový olej – 4 lžičky

 

PŘÍPRAVA:

Díky jedinečné technologii Zepter připravíte na naší pánvi dokonalé velikonoční jehněčí maso a to při nízké teplotě a bez nutnosti přidávat sůl a olej.

  • Do nádobky na šlehání vložíme meruňky, piniové oříšky, vejce a bezlepkový chléb a pomocí MixSy připravíme nádivku.
  • Vykoštěné jehněčí maso poklademe nádivkou, ochutíme kořením, srolujeme a svážeme. Jehněčí maso vložíme do studené nádoby, nepřidáváme olej, sůl nebo vodu.

Do nádoby přidáme celou mrkev, česnek, jarní cibulku a rozmarýn.

  • Nádobu přikryjeme poklicí a dusíme při nižší teplotě (120 °C) po dobu 90 minut.
  • Mezitím si připravíme zeleninu na přílohu. Nakrájíme jarní cibulku, cuketu, chřest, dýni a vložíme do studené pánve Quadra. Pánev přikryjeme poklicí a zeleninu připravujeme při nízké teplotě bez přidaného oleje a vody. Hotovou zeleninu zakápneme olivovým olejem.
  • Na posledních minut vložíme nádobu s jehněčím masem do trouby, aby se na masu vytvořila kůrčička.

Velikonoční jehněčí servírujeme na porcelánu Black and White.

Pokud se chcete podívat na video, můžete zde: https://youtu.be/Uq9nKGXIhuk 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *