Recept: Vepřová panenka podle Martina Zounara

 

Připraveno v nádobí Zepter.

Suroviny:
1 kg vepřové panenky
4 cibule
3 paličky česneku
4 rajčata
1 plechovka loupaných nasekaných rajčat
1 lžička cukru
1 lžička olivového oleje
1 lžička octa
1 lžička hořčice
300 g slaniny nebo prosciutto
Plísňový sýr dle chuti
Nakládaný pepř ve slaném  nálevu
Sůl
Pepř
Čerstvá bazalka

Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme v hlubší Zepter nádobě. Přidáme nadrobno nakrájená rajčata, plechovku loupaných rajčat, lžičku olivového oleje, a vše zamícháme. Přidáme lžičku cukru, octa, pepř, sůl a bazalku dle chuti. Salsu necháme zredukovat přibližně hodinu. Pro rychlejší přípravu můžeme použít tlakovou poklici Zepter Syncro-Clik, která nám vše podstatně urychlí.

Vedle si připravíme vepřovou panenku. Nařízneme ji tak, že z ní postupně uděláme takový šál. Budeme ji točit a řezat, až se nám celá otevře a budeme z ní mít velkou placku. Zlehka ji posolíme a opepříme, přidáme slaninu nebo prosciutto, plísňový sýr, trochu hořčice, nakládaného pepře a lístky bazalky dle chuti. Panenku zabalíme a opečeme jí na Zepter pánvi bez tuku ze všech stran. Přiklopíme poklicí a necháme 20 minut dojít. Potom panenku nakrájíme na plátky. Na talíř si připravíme salsu a na ní položíme plátky panenky. Podáváme s bílým chlebem. Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *