Chřestová polévka se ztraceným vejcem

Sezóna chřestu je v plném proudu a tak pro vás připravila food bloggerka Denisa (Deník z domácí kuchyně) jednoduchý recept na skvělou chřestovou krémovou polévku. Pojďme na to.

 

Chřest je bohatý na vitamíny, minerály, vápník a jiné prospěšné látky. Je významným zdrojem kyseliny listové, která je nezbytná pro růst a dělení buněk. Chřest se také používá k pročištění organismu.  Povzbuzuje činnost ledvin a vylučování vody. Působí blahodárně při problémech s ledvinovými kameny, posiluje imunitu a látkovou výměnu. Chřest je vynikající do salátů nebo jen tak zlehka opečený na pánvi jako příloha například ke steaku.

Jakou nádobu použít?

Chřestovou polévku připravte v Zepter nádobě Z-2030. Tato nádoba je vyrobena z prvotřídní oceli 316L, která umožňuje vařit bez přidaného tuku a vody. Ocel neuvolňuje do připravovaných pokrmů žádné škodliviny a zachovává výživné látky a plné chutě použitých surovin.

Jaké suroviny potřebujete?

– chřest (2 balení pro 4 osoby)

– 2 ks šalotky

– zeleninový vývar

–  2 menší brambory

– 2 stroužky česneku

– sůl, pepř

– čerstvé bylinky

– 7% smetana

– ztracené vejce na ozdobu

 

Jaký je postup?

– Opět velice jednoduchý.

– Orestujte na jemno pokrájenou šalotku. Stačí ji nechat jen lehce zesklovatět.

– Přidejte chřest pokrájený na kousky (zbavený dřevnatého konce) a také krátce orestujte.

– Přidejte sůl, pepř, česnek a pokrájené brambory na kostičky. Zalijte zeleninovým vývarem a vařte do změknutí.

– Poté rozmixujte polévku mixérem mixSy, přidejte smetanu a znovu promixujte.

– Posypte čerstvými bylinkami.

– Pro rozvinutí chutě přidejte zastřené vejce.

– Pro jeho přípravu ohřejte vodu těsně pod bod varu a přidejte 1-2 lžíce octa.

– Poté vytvořte lžící vír a vlijte do něj vejce. Nechte vařit 4 minuty.

 

Přejeme dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *