Cuketová nádivka

 

Tento recept na cuketovou nádivku je přímo nabitý vitamíny a sílou jarních bylinek, které nejen, že jsou chutné a zdravé, ale také nám pomůžou se po zimě krásně pročistit. Neváhejte a pusťte se do přípravy cuketové nádivky, jejíž recept nám připravila food bloggerka Denisa z Deníku z domácí kuchyně. Cuketovou nádivku si však můžete připravit kdykoliv, klidně i v létě, když je cuketová sezóna, jen zaměníte bylinky.

Při vaření cuketové nádivky použijte grilovací pánev Z-FP2420-S.

Pánev je vyrobena z prvotřídní vysoce kvalitní ušlechtilé oceli. Povrch pánve neobsahuje žádné chemikálie ani škodlivé nátěry, což znamená, že se při jejím zahřívání nebudou do jídla uvolňovat žádné toxické výpary. Při vaření navíc nemusíte přidávat žádný další tuk ani vodu a přesto bude výsledná chuť pokrmu vynikající.

Vařte zdravě (bez škodlivého přepalovaného tuku) a chutně!

Jaké suroviny potřebujete?

– 3 vejce

– 2 menší cukety

– 100 g šunky, může být i zauzená (krájená na kostky nebo nastrouhaná)

– 3 mozzarelly light nebo 100 g eidamu 20% (nastrouhat)

– 1/2 kypřícího prášku bez fosfátů (vinný kámen)

– čerstvé bylinky: petržel, pažitka, medvědí česnek, čerstvá a mladá kopřiva (volitelné a podle sezóny)

– čerstvý česnek

– špetka muškátového oříšku, špetka soli a pepře

– 100 g mletých vloček (pohankové, ovesné)

 

 

Jaký je postup?

1. Cuketu nastrouhejte a prosolte, aby se zbavila přebytečné vody. Pokud je cuketa mladá a malá, nemá tolik vody a není třeba ji vody zbavovat.

2. Vyšlehejte vajíčka i s kořením a bylinkami a poté postupně přidejte ostatní suroviny. Vše dobře promíchejte.

3. Poté vložte připravené těsto do pánve a pečte při 160 stupních zhruba 20 minut, poté 10 min dopečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Nádivka získá krásnou zlatavou barvu.

 

Přejeme dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *