S přicházejícím podzimem začnou naše chuťové buňky toužit po dýňové či skořicové chuti. Naše aromatické mini dýňové koláčky jsou přesně to, co tuto potřebu uspokojí a navíc jejich chuť bude dokonalá ve spojení s čerstvou kávou připravenou v našem kávovaru Zepresso Gold. Zůstaňte s námi!
Espresso přístroj Zepresso Gold povýší váš ranní kávový rituál na vyšší úroveň. Příprava kávy je velmi jednoduchá. Stačí vložit do přístroje jednu z našich italských směsných kapslí. Vyberete, jaký typ kávy byste chtěli a stisknete tlačítko Start!
Dýňové mini koláčky, které se budou krásně přikusovat ke kávě, jsme připravili v duchu blížícího se Halloweenu. Ale neváhejte, buďte kreativní a připravte si i vlastní tvary!

A co vše potřebujete pro přípravu dýňových mini koláčků? Seznam surovin a postup najdete níže. A nebojte, recept je jednoduchý a o obdivné pohledy spoluhodovníků nebude nouze!
SUROVINY
Těsto
- 200 g mandlové mouky
- 300 g univerzální mouky
- 100 g kokosového cukru
- 250 g másla
- 2 vejce
Náplň
- 250 g dýňového pyré
- 120 g smetanového sýra
- 2 polévkové lžíce medu
- cca 5 lžící jakékoli mouky
- 1 vejce
- ½ lžičky skořice
- ½ lžičky muškátového oříšku
- ¼ lžičky hřebíčku
- ¼ lžičky mletého zázvoru

POSTUP PŘÍPRAVY
Náplň
- V misce smíchejte dýňové pyré, smetanový sýr, med a vejce.
- Následně přidejte mouku, koření a promíchejte (mouku přidávejte postupně podle potřeby, směs by neměla být příliš hustá).
Těsto
- Smíchejte oba druhy mouky a přidejte sůl a kokosový cukr a opět promíchejte.
- Přidejte máslo v malých kouscích a pečlivě ručně promíchejte.
- Přidejte vejce podle potřeby a promíchejte, abyste připravili těsto.
- Těsto rozdělte na 3 nebo 4 části a rozválejte ho na tloušťku 1 – 2 cm.
- Těsto pak zabalte do fólie a nechte ho 30 minut v lednici.
- Poté, co se těsto ochladí, vykrojte dýňové tvary a přebytečné těsto odřízněte.
- Na připravený tvar těsta naneste přibližně lžíci připravené náplně a poté položte další vrstvu těsta. Utěsněte okraje těsta tak, že stisknete hrany těsta k sobě za pomocí vidličky.
- Pečte při teplotě 200° C po dobu 15 – 20 minut nebo dokud nejsou okraje zlatavě hnědé.
Podávejte s kávou připravenou v Zepresso Gold!
Přejeme dobrou a hlavně zdravou chuť! 🙂

One thought on “Dýňové mini koláčky nejlépe vychutnáte s čerstvě připravenou kávou”
Zpracováno dobře, určitě vyzkouším všechny RECEPTY OD KÁVY I KOLÁČKY, DÍKY.