Dýňové mini koláčky nejlépe vychutnáte s čerstvě připravenou kávou

 

S přicházejícím podzimem začnou naše chuťové buňky toužit po dýňové či skořicové chuti. Naše aromatické mini dýňové koláčky jsou přesně to, co tuto potřebu uspokojí a navíc jejich chuť bude dokonalá ve spojení s čerstvou kávou připravenou v našem kávovaru Zepresso Gold. Zůstaňte s námi!

Espresso přístroj Zepresso Gold povýší váš ranní kávový rituál na vyšší úroveň. Příprava kávy je velmi jednoduchá. Stačí vložit do přístroje jednu z našich italských směsných kapslí. Vyberete, jaký typ kávy byste chtěli a stisknete tlačítko Start!

Dýňové mini koláčky, které se budou krásně přikusovat ke kávě, jsme připravili v duchu blížícího se Halloweenu. Ale neváhejte, buďte kreativní a připravte si i vlastní tvary!

 

Dýňové sušenky jsou vynikajícím zdravým mlsáním

A co vše potřebujete pro přípravu dýňových mini koláčků? Seznam surovin a postup najdete níže. A nebojte, recept je jednoduchý a o obdivné pohledy spoluhodovníků nebude nouze! 

SUROVINY

Těsto

  • 200 g mandlové mouky
  • 300 g univerzální mouky
  • 100 g kokosového cukru
  • 250 g másla
  • 2 vejce

Náplň

  • 250 g dýňového pyré
  • 120 g smetanového sýra
  • 2 polévkové lžíce medu
  • cca 5 lžící jakékoli mouky
  • 1 vejce
  • ½ lžičky skořice
  • ½ lžičky muškátového oříšku
  • ¼ lžičky hřebíčku
  • ¼ lžičky mletého zázvoru
Haloweenská inspirace pro přípravu dýňových sušenek

POSTUP PŘÍPRAVY

Náplň

  • V misce smíchejte dýňové pyré, smetanový sýr, med a vejce.
  • Následně přidejte mouku, koření a promíchejte (mouku přidávejte postupně podle potřeby, směs by neměla být příliš hustá).

Těsto

  • Smíchejte oba druhy mouky a přidejte sůl a kokosový cukr a opět promíchejte.
  • Přidejte máslo v malých kouscích a pečlivě ručně promíchejte.
  • Přidejte vejce podle potřeby a promíchejte, abyste připravili těsto.
  • Těsto rozdělte na 3 nebo 4 části a rozválejte ho na tloušťku 1 – 2 cm.
  • Těsto pak zabalte do fólie a nechte ho 30 minut v lednici.
  • Poté, co se těsto ochladí, vykrojte dýňové tvary a přebytečné těsto odřízněte.
  • Na připravený tvar těsta naneste přibližně lžíci připravené náplně a poté položte další vrstvu těsta. Utěsněte okraje těsta tak, že stisknete hrany těsta k sobě za pomocí vidličky.
  • Pečte při teplotě 200° C po dobu 15 – 20 minut nebo dokud nejsou okraje zlatavě hnědé.

 

Podávejte s kávou připravenou v Zepresso Gold!

Přejeme dobrou a hlavně zdravou chuť! 🙂 

 

Vychutnejte si dýňové sušenky s kávou připravenou v Zepresso Gold

One thought on “Dýňové mini koláčky nejlépe vychutnáte s čerstvě připravenou kávou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *