Sezóna jahod právě začala a jahodové knedlíky tak k létu neodmyslitelně patří. Ne vždy má ale člověk chuť stát dlouho v kuchyni s kynutým těstem a už vůbec nemá chuť na těžká jídla. Food blogerka Denisa z Deníku z Domácí kuchyně postupně vypilovala super jednoduchý recept na tvarohové těsto, které je naprosto famózní a lehounké a zvládne ho úplně každý!
Jakou nádobu použít?
Denisa při přípravě použila nádobu Z-1615, použít můžete i nádobu Z-2030 a servírovací misku Z-SB16S. Miska je velmi praktická pro odkládání surovin a díky elegantnímu designu jí můžete používat i k servírování. Nádoba Z-2030 je ideální pro přípravu masa, polévek, zeleniny i jahodových knedlíků 🙂 Hodí se i do tzv. varného sloupce, který umožní přípravu více pokrmů na jednom zdroji tepla.Nádobí Masterpiece je vyrobeno z kvalitní oceli, která umožňuje připravovat pokrmy bez přidaného tuku a tím snižuje kalorickou hodnotu jídla. Při vaření se neuvolňují do potravin ani žádné toxické látky.
Jaké suroviny potřebujete?
– 300 g špaldové celozrnné jemně mleté mouky
– 30 g kokosového oleje nebo másla (rozpuštěného, a za studena lisovaného)
– 100 ml mléka
– 175 g odtučněného tvarohu
– Špetka soli
– Vanilkový lusk
– Lžička kypřícího prášku bez fosfátů (vinný kámen)
– Jahody
– Kakao
– Skořice
– Odtučněný tvaroh tvrdý
Jaký je postup?
– Ze všech surovin vypracujte těsto. Pokud se bude hodně lepit, přidejte trochu mouky.
– Těsto rozválejte na silnější placku a vykrojte pomocí skleničky kruhy, do kterých vložte a zabalte ovoce.
– Vařte ve vroucí vodě přibližně 8 minut (záleží i na velikosti knedlíků) dokud sami nevyplavou.
– Po vytažení knedlíků nechte chvilku „odpočinout“ a poté posypte strouhaným tvarohem. Dochuťte kakaem smíchaným se skořicí.
– Pokud bude třeba – doslaďte stevií či březovým cukrem.
– Knedlíky můžete zakápnout máslem či rozpuštěným kokosovým olejem.
Přeji dobrou chuť!