Připravte si dýňové pyré jako základ řady podzimních receptů!

 

Podzim je oficiálně zde, což znamená, že je čas, abychom zdokonalili naše dýňové recepty!
Dnes vám ukážeme, jak vyrobit domácí dýňové pyré, protože to bude klíčová složka našich dalších podzimních receptů, na které se již brzy můžete těšit.

 

Dýňové pyré je jednou z nejvšestrannějších položek, které byste měli používat ve své kuchyni. Přidá neuvěřitelnou šťavnatost koláčům a pečivu a spoustu máslově oříškové chuti polévkám a gulášům. Kromě toho jsou dýně super zdravé a bohaté na živiny, takže je můžete co nejvíce používat právě nyní, když je jejich sezóna.  Připravili jsme pro vás dva snadné způsoby přípravy dýňového pyré pro vaše další pečení a vaření. Pokud pyré nevyužijete celé, zmrazte ho až do doby, kdy budete připraveni vytvořit další dýní inspirovaný recept!

 

SUROVINY

1 středně velká dýně Hokkaido

 

PŘÍPRAVA

Vaření

1. Dýni oloupejte a odstraňte roztřepenou část dužiny a semínka.

2. Nakrájejte na malé kousky a vařte 20 – 30 minut na nízkém ohni 90° C.

3. Jakmile je dýně měkká, rozmixujte ji za použití mixéru MixSy.

4. Podle potřeby přidejte sůl či další koření (volitelné).

5. Uchovávejte v nádobách VacSy až do použití.

 

 

 

Pečení

1. Dýni nakrájejte na čtvrtky a odstraňte roztřepenou část dužiny a semínka.

2. Předehřejte troubu na 220° C a pečte dýni po dobu 45 – 50 minut nebo tak dlouho, až získá jemně zlatavou barvu.

3. Vyjměte z trouby a počkejte, dokud dýně nevychladne.

4. Pak odstraňte slupku a dužinu rozmixujte pomocí mixéru MixSy.

 

 

Využijte i dýňová semínka!  Umyjte je, přidejte sůl a pečte při teplotě 200° C po dobu 15 – 20 minut nebo až získají zlatavě hnědou barvu. Nezapomeňte občas promíchat.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *