Připravte si hovězí sendvič a domácí focacciu

Pravděpodobně byste nebyli příliš ohromení, kdybychom vám navrhli, abyste si připravili k obědu nebo večeři sendvič, že? Tento recept vám ale určitě změní názor! Chcete-li si připravit náš hovězí sendvič, budete potřebovat kvalitní rib eye steak a trochu trpělivosti, protože vám navíc předvedeme, jak udělat domácí focacciu! Těsto focaccia je hodně podobné těstu, které se používá na pizza. Skvěle se doplňuje s hovězím masem, které je bohaté na selen, zinek, fosfor, železo, draslík, hořčík a vitamín B.

Hovězí maso připravíte nejlépe v nádobách Zepter Masterpiece jsou vyrobeny ze špičkové nerezové oceli 316L a díky pokročilé technologii a inovativnímu designu umožňují vaření bez vody a smažení bez tuků. Jídlo je zdravější, ale i chutnější, protože si zachovává své přirozené vůně, chutě, nutriční a biologické hodnoty a nevytváří žádné nebezpečné látky.

 

SUROVINY (pro jeden sendvič)

  • 100 g steak z vysokého roštěnce
  • 10 g cuket
  • 10 g cibule
  • 10 g hub
  • 10 g rajčat
  • pesto
  • 10 g rukoly
  • sýr s modrou plísní

 

Složení pro přípravu domácí focaccii:

  • 1 kg pšeničné mouky
  • 500 ml vlažné vody
  • 3 balení suchého droždí (20 g)
  • ½ lžíce kvásku
  • 10 g čerstvého rozmarýnu
  • 2 g soli
  • 1 dcl olivového oleje

 

Příprava těsta:

  • Smíchejte droždí s vlažnou vodou.
  • Po 10 minutách přidejte zbývající přísady pro přípravu těsta.
  • Vzniklé těsto hněťte čtyřikrát a to každou půlhodinu až se těsto zvedne.
  • Po zvednutí těsta položte těsto do formy na pizzu a nechte ho znovu zvednout.
  • Pečte při teplotě 160° C po dobu 40 minut.

 

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Zakryjte nádobu Quadra Z-Q1918 a ohřívejte na teplotu 240 °C po dobu dvou minut.
  • Dejte ryb eye steak do pánve a snižte teplotu na 90 °C, protože nádoba bude již dostatečně horká, aby se vytvořil efekt grilu.
  • Grilujte 5 minut na každé straně se zakrytou nádobou.
  • Jakmile je steak připraven, vyjměte ho z pánve a přidejte cibuli, cukety, rajčata a houby.
  • Steak grilujete v pánvi při teplotě 90 °C po dobu 5 minut, aniž byste do nádoby přidali vodu nebo olej.
  • Vyjměte nádobu ze zdroje tepla, ochuťte zeleninu pestem a nakrájejte steak.
  • Položte kousky steaku, grilovanou zeleninu, rukolu a modrý sýr na domácí chléb focaccia.

 

Sendvič podávejte na prkénku Felix Zepter.

Přejeme dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *