Recept na jehněčí na tymiánu

Jehněčí se řadí mezi červená masa. Obecně je bohatší na železo než třeba kuřecí nebo ryby. Jehněčí maso je vysoce kvalitním zdrojem bílkovin, obsahuje všechny esenciální aminokyseliny potřebné pro správný růst a fungování těla. Z tohoto důvodu může být konzumace jehněčího obzvláště vhodná pro kulturisty, sportovce v rekonvalescenci a také pacienty po chirurgických zákrocích. Ale i pokud jste jen prostě milovník jehněčího, nenechte si ujít tento recept na jehněčí na tymiánu, které potěší vaše chuťové i čichové buňky!

 

Jehněčí jsme připravili v nádobí Zepter, které nám umožňuje připravit zdravé potraviny správným způsobem a bez tuků. Jídlo nejenže chutná lépe, ale i lépe vypadá. Zachovávají se přirozené chutě i vůně (i bez přidání soli), jeho tvar a textura. Jídlo je zdravější, zachovává si nutriční a biologické hodnoty (základní živiny, vitamíny, minerály, bílkoviny). Potraviny se nepřipalují a nedochází tak ke vzniku karcinogenního akroleinu.

 

Jehněčí na tymiánu

 

Jaké suroviny jsou potřebné pro přípravu jehněčího na tymiánu?

SUROVINY (4 osoby):

– 6 mrkví

– 4 cibule

– 2 stroužky česneku

– 100 g sušených meruněk

– 50 g kapary

– koření 5 vůní

– 4 jehněčí kolena

– 500 ml tymiánového odvaru

– 1 svazek tymiánu

– 1 dl olivového oleje

 

Jaký je postup při přípravě jehněčího na tymiánu? 

1. Do nádoby Z-1620 nalijte studenou vodu přečištěnou v čističce vody Edel Wasser.

2. Když se voda začne vařit, přidejte snítky tymiánu a připravte tymiánový odvar. Když je odvar hotový, nádobu zakryjte poklicí a dejte stranou z tepelného zdroje.

3. Jehněčí kolena obalte v koření 5 vůní a spolu se všemi surovinami vložte do studené nádoby Z-V3060 a zalijte odvarem z tymiánu.

4. Zapněte indukční plotýnku a duste 5 minut při 160 °C.

5. Poté teplotu snižte na 90 °C a kolena duste dalších 90 minut.

6. Poté z nádoby vyndejte jehněčí kolena a zbylou zeleninu rozmixujte pomocí tyčového mixéru Mixsy.

7. Servírujte na porcelánu Zepter.

 

Přejeme dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *