Připravte si vynikající telecí žebírka!

 

Telecí má jemnou chuť a krásnou růžovou barvu. Mělo by být součástí naší každodenní výživy. Dnes pro vás máme jednoduchý a mimořádně lahodný recept, který se hodí k jakékoli zvláštní příležitosti, slavnosti i na rodinný víkendový oběd. Díky jedinečné technologii Zepter nádobí a vynikajícímu kovu 316 L ho připravíte metodou sous-vide v pohodlí domova.

Jaké jsou výhody vaření v Zepter nádobí?

Kolekce nádobí Zepter Masterpiece díky ušlechtilé oceli Zepter 316 L, pokročilé technologii a inovativnímu designu umožňuje vaření bez vody a pečení bez tuku, takže potraviny jsou zdravější a chutnější, zachovávají si přirozené vůně, chutě, výživné a biologické hodnoty (vitamíny, minerály, bílkoviny). Obsahují méně kalorií a jsou bez nebezpečných látek. Vaření v systému ve varném sloupci v nádobí Masterpiece Cookware šetří suroviny, energii, čas a peníze, ale co je nejdůležitější, chrání vaše zdraví. Díky vaření bez tuku a soli napomůže i – pokud potřebujete – shazování přebytečných kil.

Jaké suroviny jsou potřebné pro přípravu telecích žebírek? (pro 4 osoby) 

– 1 kg telecích žeber

– 1 polévková lžíce hořčice

– 1 polévková lžíce medu

– čerstvé bylinky (petržel, bazalka, tymián, rozmarýn)

– extra panenský olivový olej pro přípravu pesta

– směs koření 5 vůní (skořice, hřebíček, fenykl, černý pepř, badyán)

– víno

 

Telecí žebírka se hodí pro slavnostní pokrm
Jak postupujeme při přípravě telecích žebírek?

1. V MixSy připravíte směs koření 5 vůní a pesta, které vyrobíte z čerstvých bylin a extra panenského olivového oleje (můžete vzít ale i kvalitní, již připravené pesto).

2. Směs koření 5 vůní důkladně vetřete do masa. Maso vložte do studené grilovací pánve (Z-V3025Z), nepřidávejte žádný olej.

3. Nádobu zakryjte poklicí a nastavte indukční vařič  na střední stupeň. Žebírka duste po dobu 5 minut na 160 ℃.

4. Po 5 minutách maso otočte, teplotu snižte na 90 °C a duste žebírka pod pokličkou dalších 45 minut.

5. Maso se tak bude připravovat pomalu při nízké teplotě. Díky nádobě zůstane maso šťavnaté a bude připraveno rovnoměrně.

6. Poklice pomůže vytvořit efekt sous-vide bez použití jakéhokoli vakua.

7. Po 45 minutách vypněte indukci a nádobu stáhněte stranou, maso nechte několik minut odležet.

8. Poté maso vyjměte, položte na prkénko a pomažte hořčicí, medem a pestem.

9. Servírujte se zeleninou na prkénku Zepter.

 

TIP:

Jako přílohu můžeme podávat bramborový salát nebo rukolový salát s granátovým jablkem a ořechy.

Přejeme dobrou chuť!

Telecí žebírka

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *