Telecí má jemnou chuť a krásnou růžovou barvu. Mělo by být součástí naší každodenní výživy. Dnes pro vás máme jednoduchý a mimořádně lahodný recept, který se hodí k jakékoli zvláštní příležitosti, slavnosti i na rodinný víkendový oběd. Díky jedinečné technologii Zepter nádobí a vynikajícímu kovu 316 L ho připravíte metodou sous-vide v pohodlí domova.
Jaké jsou výhody vaření v Zepter nádobí?
Kolekce nádobí Zepter Masterpiece díky ušlechtilé oceli Zepter 316 L, pokročilé technologii a inovativnímu designu umožňuje vaření bez vody a pečení bez tuku, takže potraviny jsou zdravější a chutnější, zachovávají si přirozené vůně, chutě, výživné a biologické hodnoty (vitamíny, minerály, bílkoviny). Obsahují méně kalorií a jsou bez nebezpečných látek. Vaření v systému ve varném sloupci v nádobí Masterpiece Cookware šetří suroviny, energii, čas a peníze, ale co je nejdůležitější, chrání vaše zdraví. Díky vaření bez tuku a soli napomůže i – pokud potřebujete – shazování přebytečných kil.
Jaké suroviny jsou potřebné pro přípravu telecích žebírek? (pro 4 osoby)
– 1 kg telecích žeber
– 1 polévková lžíce hořčice
– 1 polévková lžíce medu
– čerstvé bylinky (petržel, bazalka, tymián, rozmarýn)
– extra panenský olivový olej pro přípravu pesta
– směs koření 5 vůní (skořice, hřebíček, fenykl, černý pepř, badyán)
– víno

Jak postupujeme při přípravě telecích žebírek?
1. V MixSy připravíte směs koření 5 vůní a pesta, které vyrobíte z čerstvých bylin a extra panenského olivového oleje (můžete vzít ale i kvalitní, již připravené pesto).
2. Směs koření 5 vůní důkladně vetřete do masa. Maso vložte do studené grilovací pánve (Z-V3025Z), nepřidávejte žádný olej.
3. Nádobu zakryjte poklicí a nastavte indukční vařič na střední stupeň. Žebírka duste po dobu 5 minut na 160 ℃.
4. Po 5 minutách maso otočte, teplotu snižte na 90 °C a duste žebírka pod pokličkou dalších 45 minut.
5. Maso se tak bude připravovat pomalu při nízké teplotě. Díky nádobě zůstane maso šťavnaté a bude připraveno rovnoměrně.
6. Poklice pomůže vytvořit efekt sous-vide bez použití jakéhokoli vakua.
7. Po 45 minutách vypněte indukci a nádobu stáhněte stranou, maso nechte několik minut odležet.
8. Poté maso vyjměte, položte na prkénko a pomažte hořčicí, medem a pestem.
9. Servírujte se zeleninou na prkénku Zepter.
TIP:
Jako přílohu můžeme podávat bramborový salát nebo rukolový salát s granátovým jablkem a ořechy.
Přejeme dobrou chuť!
