Tip na recept s polentou

 

Určitě jste zaznamenali pokrm polenta – slanou kaši z kukuřičné krupice, která je nedílnou součástí italské kuchyně a používá se především jako příloha. Nevíte, jak jí připravit? Nevadí, máme pro vás jednoduchý recept, který si vás získá nejen svou jednoduchou přípravou, ale i chutí.

Ingredience (4 porce)

Kukuřičná mouka (polenta)    250 g

Sýr fontina                100 g

Sýr taleggio               100 g

Sýr casera                  100 g

Sýr parmezán           100 g

Sůl                              5 g

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Do nádoby o objemu 4 l  nalijeme 0,5 l vody  a přivedeme ji k varu. Za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku (obsah by neměl převyšovat značku 2/3 uvnitř nádoby). Přiklopíme poklicí Syncro-Clik, a jakmile se červený knoflík (indikátor tlaku) vysune do horní polohy, zmírníme intenzitu ohřevu a necháme zhruba 25 minut vařit (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli).

Mezitím nakrájíme sýry fontina, taleggio, casera a parmezán na malé kostičky.

Vypneme  zdroj  ohřevu,  stisknutím  červeného  knoflíku  na  poklici  Syncro-Clik  zkontrolujeme  tlak  uvnitř  nádoby  a  poklici odklopíme.
Do vařené polenty dáme všechen nakrájený sýr a pomalu mícháme, dokud se sýr neroztaví, podle chuti osolíme.

Podáváme teplé.

Dobrou chuť! 😊

Nutriční hodnota na jednu porci:

Kcal                588

Bílkoviny       34,5

Tuk                29

Uhlohydráty  17

One thought on “Tip na recept s polentou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *