Určitě jste zaznamenali pokrm polenta – slanou kaši z kukuřičné krupice, která je nedílnou součástí italské kuchyně a používá se především jako příloha. Nevíte, jak jí připravit? Nevadí, máme pro vás jednoduchý recept, který si vás získá nejen svou jednoduchou přípravou, ale i chutí.
Ingredience (4 porce)
Kukuřičná mouka (polenta) 250 g
Sýr fontina 100 g
Sýr taleggio 100 g
Sýr casera 100 g
Sýr parmezán 100 g
Sůl 5 g
POSTUP PŘÍPRAVY
Do nádoby o objemu 4 l nalijeme 0,5 l vody a přivedeme ji k varu. Za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku (obsah by neměl převyšovat značku 2/3 uvnitř nádoby). Přiklopíme poklicí Syncro-Clik, a jakmile se červený knoflík (indikátor tlaku) vysune do horní polohy, zmírníme intenzitu ohřevu a necháme zhruba 25 minut vařit (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli).
Mezitím nakrájíme sýry fontina, taleggio, casera a parmezán na malé kostičky.
Vypneme zdroj ohřevu, stisknutím červeného knoflíku na poklici Syncro-Clik zkontrolujeme tlak uvnitř nádoby a poklici odklopíme.
Do vařené polenty dáme všechen nakrájený sýr a pomalu mícháme, dokud se sýr neroztaví, podle chuti osolíme.
Podáváme teplé.
Dobrou chuť! 😊
Nutriční hodnota na jednu porci:
Kcal 588
Bílkoviny 34,5
Tuk 29
Uhlohydráty 17
One thought on “Tip na recept s polentou”
mňam mňam, určitě to musíme vyzkoušet!!